GridIron Belgium

Shotguns halen Maple League MVP Binnen

Limburg Shotguns

De Limburg Shotguns halen een eerste grote versterking binnen voor 2018. Running back Jaycen Taylor, Maple League MVP, komt over van de Helsinki Roosters. In 2017 liep hij in Finland 95 keer voor 841 yards en tien touchdowns. Voor zijn periode bij de Roosters speelde hij in Italië voor de Parma Panthers en in Oostenrijk voor de Swarco Tirol Raiders.

Jaycen Taylor begon zijn carrière in de Verenigde staten waar hij voor Leuzinger High School in Californië uitkwam. Nadat hij afstudeerde van de middelbare school kwam hij bij de Los Angeles Harbor College terecht. Vier jaar later kreeg hij een beurs voor een divisie 1 school Purdue. Na twee jaar bij Purdue verkaste hij naar Europa en speelde voor de Parma Panthers, de Swarco Tirol Raiders en de Helsinki Rooster. Vanaf februari zal de dertigjarige running back het mooie weer maken bij de Limburg Shotguns.

De stats van de running back zijn in ieder geval niet van de poes. Hij won maar liefst vier opeenvolgende Maple Bowls en scoorde in alle vier de finales minstens één keer. Tel daar nog eens drie Maple Bowl MVP-prijzen bij op en dan krijg je een Gridiron redactie die zeer onder de indruk is. Misschien nog indrukwekkender dan zijn stats in finland zijn de measurables die hij liet optekenen in zijn pro day voor Purdue (zie foto hiernaast).

Taylor zelf geeft aan dat dit voor hem een logische stap was in zijn carrière: “Ik ben juist vanuit Finland verhuist naar België met mijn vriendin. We wonen momenteel in Hasselt en de Limburg Shotguns waren de ploeg die daar het dichtst bij lagen. Ik zie het als een mooie kans om mij verder te ontwikkelen als speler maar vooral als coach.”

De dertigjarige running back zal dus een dubbele rol vervullen bij de promovendus in de Elite Divisie van de BAFL. Als we polsen naar zijn ambities voor dit seizoen bij de Shotguns geeft hij een diplomatisch antwoord: “Iedereen wilt natuurlijk kampioen spelen. Voor mij is het echter belangrijk om gewoon te kunnen blijven spelen en andere spelers hun niveau naar boven te brengen. Al de rest is een bonus.”

Menu