GridIron Belgium

Ostend Pirates stoten door naar volgende ronde

Gary Dibble Sportpics

Read This Article in French

Het nieuwe terrein van de Ostend Pirates werd in stijl ingewijd.  De thuisploeg won zijn kwartfinale met maar liefst 35-6 van de Liège Monarchs. (Door: Jürgen Nijs)

Oostende nam een blitz-start, zowel letterlijk als figuurlijk, door de eerste aanval van de Monarchs af te stoppen en hen bij een 4de poging en 12 te laten punten. Een 15 yard punt return, een 25 yard catch & run van Laleman en een rush van 12 en 1 yard van Castelein later was het quarterback Vermaut die met een 1 yard touchdown–run voor de eerste punten zorgde (PAT Wellekens 7-0).

Na opnieuw een punt van de Monarchs bij 4de en 13 vond Vermaut zijn wide receiver Jordy Ghysel voor een terreinwinst van 54 yards, waarna het diezelfde Ghysel was die met een 4 yard TD-catch meteen voor de tweede score zorgde (PAT Wellekens 14-0).  Ook de derde aanval van Luikenaars werd gestopt toen bij een 4de poging en 1 quarterback Braibant geen aanspeelpunt vond. Opnieuw twijfelden de Pirates niet en amper 3 plays later vond Vermaut een vrijlopende Nick Vanhee in de eindzone (PAT Wellekens 21-0).

Diezelfde Vanhee liet zich ook op defense opmerken. Net voor het einde van het eerste quarter met een sack op Braibant voor 9 yards terreinverlies en halfweg het tweede quarter door een onderschepping 20 yards terug te lopen voor een touchdown (PAT Wellekens 28-0).  Bij de volgende aanvalsreeks slaagden de Monarchs er eindelijk in hun eerste 1st down van de wedstrijd te forceren, maar de vreugde was van korte duur toen Braibant meteen daarop door Vandekerckhove onderschept werd.

Na de kick-off van de tweede helft moest de kustploeg beginnen op de eigen 10 yard-lijn en dit keer was het de verdediging van Luik die de toon aangaf, wat meteen in een onderschepping door Rossius resulteerde. De Pirates wilden niet onderdoen en bij 1st & goal op de 4 yardlijn zette Ciamaichella meteen orde op zake met een onderschepping die hij terug liep tot op de 14 yard lijn. De Oostendse offense domineerde dit quarter met deze ene aanval die uiteindelijk met een 1 yard touchdown run van Eeckhout eindigde (PAT Wellekens 35-0). Na de kick-off had Luik nog amper de tijd voor 2 plays en het derde quarter zat erop.

In het laatste quarter kregen nog enkele back-ups op de defense van de Pirates de kans om ervaring op te doen en zij werden door QB Braibant bij de neus genomen op een play-action waarna de spelverdeler een vrijstaande Insalaco vond, die met een 55 yard catch & run de mannen van de Vurige Stede de eerredder bezorgde.  (2 point conversion incomplete 35-6).  Luik kreeg nog de kans om aan wat Ergebnisskosmetik te  doen, maar onderscheppingen van Vandekerckhove en Baesen verhinderden dat.

Een duidelijke zege 35-6 van de Pirates waarvan aandachtig toeschouwer Pascal Decoo van de Brussels Tigers, de tegenstander van Oostende in de halve finale,  toch wel onder de indruk was. Al was hij wel wat ontgoocheld in de prestatie van de Monarchs, waarvan hij meer weerwerk verwacht had.

One Comment

  1. MARK JASPER

    7 juni 2016 at 18:03

    Pirates are the best………..will win championship.

Menu