GridIron Belgium

Interview: Shotguns maken zich op voor België-Spanje

Het Mijnstadion maakt zich opnieuw op voor een stomende pot American Football. Voor de tweede keer deze zomer zakt de Belgische American Footballwereld af naar Limburg voor een mooi duel. Na de strijd om Belgian Bowl XXX tussen de Brussels Tigers en Brussels Black Angels op 1 juli, ontvangen de Limburg Shotguns op 19 augustus de Belgian Barbarians in het Mijnstadion voor hun eerste interland van 2017. Hoog tijd om ons oor te luisteren te leggen bij mede-organisator en penningsmeester van de Shotguns Michel Eeman. Over de Belgian Bowl, maar ook over Belgian Barbarians – Spanje.

Eerst even terugblikken op de Belgian Bowl. Een zeer mooie wedstrijd in een leuk kader, die reclame wist te maken voor het Belgische American Football. Heb je er wat van kunnen genieten?

Thanks! De staff en ik hebben ons uiterste best gedaan om iets moois te presenteren aan de spelende teams en de toeschouwers. Blijkbaar zijn we daar goed in geslaagd, ik hoor veel positieve opmerkingen en dat doet ons deugd. Daar doen we het voor! Het was voor mij natuurlijk een zeer drukke dag, maar ik heb enkele stukken van de spannende wedstrijd kunnen volgen. Daar moeten we natuurlijk de Black Angels en de Tigers voor bedanken, ze brachten een zeer mooie wedstrijd ten tonele! Het was fijn om te zien dat er veel teams aanwezig waren, dit soort publiciteit kunnen we allemaal gebruiken om onze sport te laten groeien in België.

Op de tribunes zat de sfeer er heel goed in, tevreden met de opkomst voor de eerste Belgian Bowl in Limburg?

De sfeer zat inderdaad heel goed. Ondanks het mindere weer die dag, hadden we toch een stadion vol enthousiaste fans. De supporters lieten van zich horen, maar op een respectvolle en aangename manier. Alles verliep vlot, we danken hen daarvoor. De opkomst was voor ons zeker een succes, we hadden als doel gesteld om meer dan 1000 bezoekers aan te trekken en dit is zeker gelukt. Het juiste bezoekersaantal hebben we niet, maar vermoedelijk lag dit rond de 1300. Ook voor de Cadet Bowl in de namiddag waren er al veel supporters op post.

We kunnen terugblikken op een geslaagd event, zeker voor onze eerste editie. Foutloos verliep het natuurlijk niet, maar de kleine imperfecties halen we er zeker uit in de toekomst. De eetstanden zullen bijvoorbeeld wat beter verspreid worden zodat er minder gewacht moet worden. In het algemeen gaan we proberen nog wat meer promotie te maken, specifiek gericht op mensen die nog niet bekend zijn met de Belgische American Football wereld.

Komt er eigenlijk een volgende keer? Ik zag in ieder geval een heel erg enthousiaste burgemeester van Beringen bij de prijsuitreiking, dus die steun lijken jullie al te hebben.

Als het van ons afhangt, ABSOLUUT! We zijn ervan overtuigd dat we nog een stap kunnen zetten met dit event. De steun van de Stad Beringen hebben we in ieder geval, en daar zijn we heel blij mee. Ze hebben al meerdere malen bewezen een waardevolle partner te zijn voor ons team. Wij zullen ons zeker kandidaat stellen, laat ons dus hopen dat de BAFL even tevreden was als de toeschouwers.

Nu over naar het volgende evenement op de agenda. Op 19 augustus nemen de Belgian Barbarians het op tegen Spanje, een team dat ze vorig jaar op Spaanse velden wisten te kloppen. Wat zijn je verwachtingen van de wedstrijd?

Wij mikken voor deze interland op een bezoekersaantal van 1500 personen, een hoger bezoekersaantal dan voor de Belgian Bowl. We zijn dan ook volop bezig om ons hierop voor te bereiden. De Belgische supporters hebben in Nederland (voor de wedstrijd tegen de Dutch Lions in Waalwijk, red.) bewezen als een blok achter hun Barbarians te staan, en wij verwachten in Beringen niet anders.

We willen de fans een fantastische dag bezorgen, met hopelijk een Belgische overwinning natuurlijk. Wij verwachten een sterk Belgian Barbarians team, dat na lange tijd nog eens op eigen bodem de Belgische driekleur kan verdedigen. De supporters kunnen absoluut het thuisvoordeel vergroten, dat ligt in hun handen. De tickets staan online te koop, of kunnen verkregen worden via de spelers zelf.

Wat kunnen de toeschouwers van jullie verwachten buiten veel sfeer en een prachtige wedstrijd?

De deuren gaan open om 17u, een tweetal uur voor de kickoff. We zullen opnieuw randanimatie aanbieden met enkele shops en een podium. Na de wedstrijd zorgen we voor een afterparty, waarop we hopelijk kunnen toosten een Barbarian W. De BBQ steken we terug aan en de drank zal koud staan!

Wij dromen nu alvast van een zonnige 19e augustus met een vol Mijnstadion en een Barbarians nationaal team, dat nogmaals zal bewijzen iets te zijn om als Belgische American Footballvolger met fierheid over te spreken.

 

Tickets te verkrijgen via deze link: https://www.ticketshark.be/store/limburgshotguns

Facebook-evenement: https://www.facebook.com/events/213142275838938/ 

Menu