GridIron Belgium

FAFL D2: AAFC wint thuis nipt van de Leuven Lions

Gary Dibble

READ THIS ARTICLE IN FRENCH

De AAFC heeft vorige zondag thuis voor de vierde maal op rij gewonnen. Met een 4 – 0 record zijn zij nagenoeg zeker van de winst in divisie twee. Na vier wedstrijden hebben zij immers twee maal gewonnen van beide ploegen in hun divisie. Mathematisch hebben de Leuven Lions echter nog kans om de divisie te winnen. Maar dan moeten de AAFC hun twee volgende wedstrijden verliezen en moeten de Lions alles winnen met behoorlijke cijfers.

De AAFC maakte echter hun titeldroom nog wat sterker na deze winst tegen de Leuven Lions. De Lions, die sterk begonnen aan de wedstrijd kwamen met veel vertrouwen aan de aftrap. Met quarterback Sebastiaan Coppenholle under center, een luxe die Leuven niet had in de heenwedstrijd, maakten ze zeker kans in Antwerpen. De wedstrijd begon traag met een haperende start voor beide offenses. De defense van zowel de AAFC als de Leuven Lions maakte een sterke beurt.

De sterke defense van de Lions gaf de, anders zo sterke, spread offense onder interim play caller Luther Rommens geen morzel grond. Tot in het derde kwart liep de offense van de AAFC spaak. Quarterback Cody Butler gooide in de eerste helft twee interceptions. Ook over de grond ging de bal maar niet vooruit voor de Antwerpse ploeg. Gelukkig konden zij rekenen op een sterke defense om hen in de wedstrijd te houden.

De Lions slagen er na een 0 – 0 ruststand in om de score te openen met een fieldgoal. Op de daaropvolgende drive begon de offense van de AAFC eindelijk warm te lopen. Enkele korte passes naar Piet Wauters draaiden uit op een aantal first downs en de drive eindigde in een touchdown. In een warrige play besluit quarterback Butler de bal zelf besluit bij te houden. Terwijl hij voor de goal-line duikt verliest hij de bal. Wide receiver Ben Eyckmans echter bij de pinken en kon de bal in de endzone recoveren wat dus resulteerde in een touchdown voor de Antwerpenaren.

De defense houdt hierna stand voor Antwerpen en ze geven de bal terug aan hun offense. Die slaagt er in om opnieuw te scoren via Belgian Barbarian Darnnhel Kabongo. Op een power play volgt hij guard Mando Cleeren en vindt hij een gaatje in de Leuvense verdediging. Hij loopt de bal twintig yards in de endzone en legt zo de eindstand vast. 13 – 03 in het voordeel van de AAFC.

One Comment

  1. Christof Lauriers

    15 april 2016 at 16:24

    De QB voor de Lions was niet Bram Baeté maar Sebastiaan Coppenholle. Bram was out door een schouder blessure.

Menu